Redaktionsbrev nr 3 2012

Danderyd 2012 02 16

S.E.E. närmar sig med stormsteg. Från den 17 april till den 19 april samlas utställare, besökare och seminariedeltagare i detta bransch-event som den här gången utspelar sig på Kistamässan. Ni träffar oss i monter C07:50. För er som inte ställer ut, åk inte till fel mässhall!

I Elektronik i Norden nr 3, som utkommer den 23 mars, har vi Mikroprocessorer, Mätteknik med Stora Instrumentöversikten som teman. Vi kommer även att ha en speciell sektion inför S.E.E. där vi presenterar nyheter och aktiviteter. Sänd gärna in information till massan@elinor.se !

En gång i tiden handlade allt om ta fram den snabbaste mikroprocessorn med den högsta klockfrekvensen. Idag handlar nästan allt om att nå maximala prestanda till en så låg energiförbrukning som möjligt. Vi tittar alltså på mikroprocessorer och på vilken väg utvecklingen går. x86 mot ARM, 64 bit mot 32 bit, kombinationer av små och stora processorkärnor och förstås mer eller mindre massivt parallella arkitekturer. Göte Fagerfjäll håller i temasektionen för mikroprocessorer i EiN nr 3. Kontakta honom på +46 8 715 72 19 eller maila på gote@elinor.se.

Mätinstrumenten fortsatta utveckling innebär mer mjukvara och datorkraft som kan underlätta handhavandet, förbättra mätnoggrannheten, utöka möjligheterna och innebära snabbare tester. Vi ser också två utvecklingsvägar: Allt i en box eller moduluppbyggnad. Ytterligare en utvecklingsväg är flera instrumenttyper i samma förpackning. Sektionen för mätinstrument i EiN nr 3 kommer bland annat att ta upp dessa trender. Om du vill bidra till denna eller har synpunkter, kontakta mig på gunnar@elinor.se, eller ring på +46 70 522 55 11.


Gunnar Lilliesköld
gunnar@elinor.se

Glöm inte att medverka i Stora instrumentöversikten i EiN nr 3. Kontakta Anette Hammarström på +46 8 445 20 71 eller anette@elinor.se om du bör vara med, men inte har fått påminnelse om att uppdatera informationen.

Glöm heller inte att tala annonser med Tommy Jägermo, tommy@elinor.se +46 8 540 865 12 eller Kim Edenbro, kim@elinor.se +46 8 511 766 55. Det kommer ett mer detaljerat brev direkt från marknadsavdelningen inför mässan. Utgivningsplan och prislistor hittar ni på www.elektronikinorden.com under rubriken ”annonsera”


Tommy Jägermo
tommy@elinor.se

EiN nr 3, Utgivning 23/3, annonsmaterial 5/3 (officiellt mässnummer)
EiN nr 4, utgivning 20/4, annonsmaterial 2/4 (extra: lokal utdelning under S.E.E. sista dag)

Comments are closed.