Redaktionsbrev nr 2 2012

Danderyd 31 januari 2012

Lite ljusare blir det för varje dag, vi får bara hoppas att det gäller världsekonomin också. På elektroniksidan är det i alla fall full fart, med förberedelser bland annat inför Embedded World i Nürnberg, SEE-mässan i Kista och Elektronik i Norden nr 2 2012. I tidningen har vi som vanligt två specialområden, plus embedded och radioteknik.

Displayer och optokommunikation fortsätter att utvecklas snabbt. Bland alla de områden som optoelektroniken täcker märks framför allt telekommunikation där SDH håller på att ersättas av OTN vid fiberoptisk kommunikation. En annan stor förändring är att glödlampornas fasas ut och ersätts av lysdioder. Dessa ställer nya krav på drivkretsarnas utformning och på ny mätteknik. Har du fler idéer runt optoelektronik, kontakta Gunnar Lilliesköld på +46 8 622 55 11 eller maila på gunnar@elinor.se

EDA-konstruktionsverktyg fortsätter att utvecklas åt flera håll. Tittar vi till exempel på FPGA-området ser vi allt oftare hur komponenttillverkaren försöker förenkla arbetet för konstruktören med domänspecifika "kit". Där finns allt från EDA-verktyg till "nyckelfärdiga" kort. Och i takt med att komponenterna blir allt mer kompletta, med "hårda" processorer etc, blir också "kiten" allt mera omfattande. Men vi tar också en titt på andra nya EDA-verktyg och dessutom på lågprisverktyg för ASIC-konstruktion.
Kontakta mig på tel +46 8 715 72 19 eller gote@elinor.se om du vill diskutera EDA.

Vi har som vanligt fasta temasektioner som behandlar Radioteknik och Embeddedteknik. Kontakta Gunnar Lilliesköld på +46 8 622 55 11 eller gunnar@elinor.se om du vill diskutera radioteknik, eller mig på +46 8 715 72 19 eller gote@elinor.se  om du vill diskutera embeddedteknik.

Med vänlig hälsning

Göte Fagerfjäll
gote@elinor.se

Glöm inte att prata annonser med Tommy Jägermo +46 8 540 865 12 eller tommy@elinor.se Eller med Kim Edenbro +46 8 511 766 55 eller kim@elinor.se

Meddelande från annonsavdelningen:
När EiN nummer 2 når läsarna är det mindre än två månader till årets stora händelse S.E.E. Vare sig du ställer ut på S.E.E. i april eller inte är intresset bland våra läsarna på topp och än fler än de 25 000 ordinarie mottagarna följer vad som händer på mässgolvet i Kista. Missa inte att visa upp dina tjänster eller produkter.

Nummer 3 som kommer ut i mars är visserligen vårt stora mässnummer med en laddad specialsektion om mässan men det finns kanske anledning att redan i nummer 2 berätta vad du ställer ut och om du inte ställer ut berätta att du finns och vad du har att erbjuda.

Vi återkommer närmare om vårt stora mässnummer, EiN #3 och även om vårt 20:års jubileumsnummer, EiN #4

Varmt välkomna att synas på elektroniknordens verkligt goda sidor eller på webb och i nyhetsbrev


Tommy Jägermo
tommy@elinor.se

Fakta:
EiN nr 2, utgivning 24/2, annonsmaterial 6/2
EiN nr 3, Utgivning 23/3, annonsmaterial 5/3 (officiellt mässnummer)
EiN nr 4, utgivning 20/4, annonsmaterial 2/4 (extra: lokal utdelning under S.E.E. sista dag)

Comments are closed.