Redaktionsbrev nr 06 2013

Saltsjö-Boo 30 maj 2013

Tyck till om effekthalvledare och miljötålig/militär elektronik

Semestertiderna närmar sig, men innan dess är det dags för juni/juli månads två temasektioner på Elektronik i Nordens webbsida. Publiceringsdatumet är 20 juni.

Den här gången handlar det om Effekthalvledare och Miljötålig/militär elektronik och du är välkommen med bidrag och åsikter.

Temat om Effekthalvledare kommer till stor del att bygga på presentationerna från årets stora kiselkarbidkonferens, iSiCpeaw i Kista, arrangerad av Acreo i samarbete med Yole Développement, Swerea Kimaboch Enterprise europe network. Vi ger, liksom från tidigare års evenemang, fylliga referat.
Kiselkarbidtekniken är nu mogen och vi börjar nu se allt fler applikationer i spänningsomvandlare och frekvensomriktare samt applikationer inom elenergi, el- och hybridbilar. Men vi skall inte heller glömma att även effekthalvledare i kisel har utvecklats och fortfarande ger betydligt prisbilligare alternativ. Om du vill bidra med någon artikel, kontakta Gunnar Lilliesköld på gunnar@elinor.se eller ring på +46 70 522 55 11.

Miljötålig/militär elektronik fortsätter att breddas. På ena sidan ser vi miljötåliga kommersiella produkter, där volymerna är gigantiska och prisnivåerna måste vara nästan lika låga som för vanliga produkter. På andra sidan ser vi de extremt krävande rymdprodukterna, där man ändå vill kunna dra nytta av den kommersiella utvecklingen.
Vi tittar den här gången bland annat på mil-specade VPX-kort och på olika typer av kapsling för extrema krav. Men det finns fortfarande plats för andra infallsvinklar också. Kontakta mig gärna om du har uppslag till artiklar eller är intresserad av att skriva själv. Du når mig på tel +46 8 715 72 19 eller på email gote@elinor.se.

Som vanligt uppdaterar vi två teknikområden varje månad, nämligen Radioteknik och Embeddedteknik. Kontakta Gunnar Lilliesköld på +46 70 522 55 11 eller gunnar@elinor.se om du vill diskutera radioteknik. Kontakta mig på +46 8 715 72 19 eller gote@elinor.se om du vill diskutera embeddedteknik.


Göte Fagerfjäll
www.elektronikinorden.com (www.elinor.se)
gote@elinor.se

Glöm inte att prata webbannonsering med Tommy Jägermo +46 8 540 865 12, tommy@elinor.se eller Kim Edenbro +46 8 511 766 55, kim@elinor.se . Även om det ser fullt ut på hemsidan och i nyhetsbreven så finns det fortfarande möjligheter att synas. Hör av er för förslag, priser och placeringar. Eller läs på hemsidan under rubriken ”Annonsera”. Prislistan med årets teman finner ni i högerspalten

Comments are closed.