Radiokanalemulator med högsta testkapaciteten

Det finska företaget Elektrobit Corporation (EB) lanserar idag sin EB Propsim F32 – en skalbar radiokanalemulator för prestandatester av trådlösa nätverk, basstationer, telefoner och chipset som använder sig av multiantenn- och multiradio-teknologier.

 

EB Propsim F32 – med 32 RF-kanaler och 128 fadingkanaler – uppges vara en enkel lösning för att testa komplexa teknologier, som till exempel 3G/4G, LTE och LTE-Advanced med mera.

Radiokanalemulatorn är en skalbar testlösning med upp till åtta gånger den traditionella emulatortestkapaciteten, i en enda produkt. EB Propsim F32 uppges vara den första radiokanalemulatorn som kan testa prestanda hos ett helt 4G LTE-nätverk i ett labb.

För att kunna säkerställa en tillförlitlig funktion hos 4G LTE-produkter är det viktigt att under FoU-fasen få en exakt bild av produktens verkliga prestanda. EB Propsim radiokanalemulatorer är tillverkade för att efterlikna trådlösa miljöer. Radiokanalemulatorn isolerar effektivt prestandaproblemen hos en produkt i alla faser av FoU och förkortar därmed produktutvecklingscykeln, vilket ger kostnadsbesparingar, enligt EB.

– Med införandet av nya teknologier som MIMO och Beamforming skapar 4G LTE utmaningar vid produktutveckling och testning. Med detta i åtanke har vi utvecklat EB Propsim F32 för att stödja våra kunder i genomförandet av kostnadseffektiva LTE-tester. Det finns en avsevärd skillnad mellan labbtester och fälttester. Ofta är testresultaten i labbet bra, men den slutliga produkten fungerar dåligt under verkliga förhållanden. Vårt uppdrag är att överbrygga denna skillnad genom att göra tillgängliga de tekniskt mest avancerade testmetoderna som finns för alla som arbetar med LTE. EB Propsim F32 hjälper våra kunder att utveckla bättre produkter och minskar avsevärt tiden att få produkten ut på marknaden, säger Janne Kolu, vice president, testverktyg på EB.

Om Elektrobit Corporation

EB är specialiserad på krävande programvara och hårdvarulösningar för fordonsindustri och trådlösa teknologier. Bolagets nettoomsättning för år 2011 uppgick till 162,2 miljoner euro. Elektrobit Corporation har sitt huvudkontor i Uleåborg, Finland.

Comments are closed.