Qt för smart TV

LG Electronics använder nu den grafiska Qt-plattformen och Qts grafiska gränssnitt för sin nya TV-plattform baserad på webOS 3.0. Qt och LG har tecknat ett flerårigt teknologiavtal.

 

LGs webOS-plattform är Linux-baserad och används bland annat i företagets TV-apparater och smarta armbandsur. På plattformen körs ett antal webapplikationer som körs med Qt WebEngine. WebEngine är i sin tur baserad på Chromium.
– LG är ett av de stora företagen inom konsumentelektronik vi är stolta över att vara en del av deras nya smarta TV-apparater, säger Juhapekka Niemi, ansvarig för affärsutveckling hos Qt. Användarna vill ha enkelhet, snabbhet och elegant grafik och WebOS får det med hjälp av Qt.
Företaget Qt är dotterbolag till Digia Plc. Företaget är ansvarigt för utvecklingen av Qt-plattformen, som säljs under kommersiell licens eller open source-licens. Qt är en C++-baserad plattform av bibliotek och verktyg och används idag av ungefär en miljon utvecklare över hela världen. Plattformen har stöd för olika datorsystem, mobiltelefoner och embeddedsystem och används av företag som Navico, ABB, Pitney Bowes, Thales, Michelin, Magneti Marelli och Sennheiser.
Qt utvecklades från början av norska Trolltech och köptes senare av Nokia. Idag ägs systemet av företaget Qt, ett dotterföretag till mjukvaruföretaget Digia. Qt-plattformen finns både som öppen programvara och som kommersiell produkt.

Comments are closed.