Prototyppris värt 600 000 kronor

Ett årligt program värt drygt 600 000 kronor (50 000 brittiska pund), för att förverkliga coola idéer, har nyligen lanserats i Europa av världsledande digitala tillverkaren Protolabs. ”The Cool Idea Award” ger sökande från hela Europa chansen att vinna hjälp från Protolabs för att se sina idéer ta form.

Protolabs är världens snabbaste tillverkare av skräddarsydda prototyper och tillverkning on-demand av delar med anläggningar för 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning runt om i Europa. Inom ramen för ”The Cool Award” avsätter företaget sammanlagt mer än 600 000 kronor årligen för att hjälpa innovatörer tillverka prototyper och för produktionstjänster.
Protolabs designexpert Ray Faulkner berättar att programmet startades av Protolabs 2011 och att det hittills varit mycket framgångsrikt i att hjälpa uppfinnare, entreprenörer och småföretag i USA lansera innovativa nya produkter.
– Bra produktidéer dyker upp hela tiden, men alldeles för många blir aldrig av, eftersom det saknas resurser för produktutveckling. ”Cool Idea Award” hjälper att förvandla dessa inspirerande koncept till konkreta produkter, säger Ray Faulkner.
– Bidragen kan användas för att bygga prototyper eller till och med för en inledande produktionsomgång. Det är också en fantastisk möjlighet för ingenjörer och uppfinnare att visa upp sina bra idéer för branschen internationellt.
– Vad vi menar med en ”cool idea” är helt enkelt en produkt som gör livet lite bättre, enklare, säkrare, mer hälsosamt, mindre frustrerande eller roligare – för individer eller samhället.
Det europeiska programmet genomförs oberoende av Protolabs amerikanska program och är indelat i fyra kvartalsprogram för att kunna ge stöd till så många innovationer som möjligt.
Ansökningstiderna är:

1 april – 31 maj
1 juli –31 augusti
1 oktober –30 november

Protolabs är världens snabbaste digitala tillverkare av anpassade prototyper och tillverkningsdelar i små volymer. Den teknologistödda företaget använder 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutningsteknik för att tillverka delar på bara några dagar. Resultatet är ett oöverträffat värde för snabbhet ut på marknaden för designers och ingenjörer över hela världen.
Protolabs automatiserade offert-system och egenutvecklade programvara översätter digitala 3D CAD-modeller till instruktioner för produktionsutrustning som tillverkar i hög hastighet. Resultatet är att delar kan levereras på 1-15 dagar.

Comments are closed.