Prognos från MIC spår ökad försäljning

Marknaden för Taiwan-tillverkade så kallade smarta telefoner och PDA-telefoner förväntas växa till cirka 12,1 miljoner enheter under det tredje kvartalet 2009, en ökning med 29,1 procent jämfört med Q2, enligt det Taipei-baserade institutet Market Intelligence & Consulting Institute (MIC).

Antalet smarta telefoner tillverkade i Taiwan ökade med 38,9 procent under Q2 jämfört med Q1. Och i jämförelse med samma kvartal förra året var ökningen 30,5 procent. Med utgångspunkt från de tre största märkena Apple, Palm och HTC och volymtillväxten mellan Q1 och Q2 är MIC:s prognos att volymerna för hela den taiwanesiska industrin för smarta telefoner kommer att fortsätta växa under andra halvan av 2009 och nå 12,1 miljoner enheter under Q3 jämfört med 9,3 miljoner enheter för Q2.

– HTC’s fördel på arenan för Android-plattformar har börjat möta utmaningar från andra tillverkare. Samsung har lanserat sin Android-baserade Galaxy i7500 i Europa i juli och andra tillverkare förväntas komma in på marknaden snart. Tillverkarna av smarta telefoner kommer inte längre att kunna upprätthålla sin högprisstrategi för Android-baserade produkter i framtiden. Dessutom, när det gäller hårdvaruspecifikationer, förväntas det inte därifrån komma någon prisstimulering i en nära framtid. AM-OLED-displaypaneler, till exempel, kommer inte att finnas tillgängliga för storskaliga tillämpningar inom de närmaste ett till två åren på grund av det för närvarande låga utbytet (yield rate). Därför kommer den nuvarande höjningen av medelpriset på taiwanesiska smarta telefoner bara vara ett kortsiktigt fenomen, säger Edward Lin, analytiker vid MIC.

Comments are closed.