Prisad tillväxthub

Under Ignite Sweden Day blev SynerLeap, ABB:s tillväxthub för startups, tilldelad utmärkelser för ”Startup Engagement” och ”Best Startup Collaborator” för sitt arbete med att möta startups och hitta samarbetsprojekt med ABB under 2018.


Ett stolt team från SynerLeap och ABB med sina två utmärkelser. Från vänster, stående: Rolf Lindström, Christina Karlsson, Gaetana Sapienza, Magnus Backman, Louise Fagerström, Cathrine Helin och Martin Olausson. Sittande, från vänster: Peter Löfgren och Camilla Kullborg. Foto Elias Ljungberg


Än en gång har ABB och SynerLeap tilldelats utmärkelser för sitt arbete med startup. Senast var vid den första Ignite Sweden Day 2017. I år tilldelades ABB och SynerLeap utmärkelser i två kategorier; matchning och samarbete. Motiveringarna lyder:

Startup Engagement: Denna industrijätte har mött mer än 86 startups genom Ignite Sweden i år. Genom att investera i att hitta tillämpliga modeller för att möjliggöra samarbete med startups, banar SynerLeap väg för många startups att skapa riktiga affärssamarbeten med ABB.

Best Startup Collaborator: SynerLeap, ABB och deras representanter i Ignite Sweden har med starkt engagemang för att bana väg genom interna processer visat att det är möjligt att samarbeta med startups trots olika storlek, ekonomi och kultur. Genom att vara öppen för nya idéer och ny teknik har de under det här året ingått nya partnerskap; en nyckelfaktor för att hålla både startups och företag i framkant internationellt.

– Det är roligt att ABB:s satsning på tillväxthubben SynerLeap för andra året i rad prisas för sitt arbete med startups, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige. Vi ser ett ökat samarbete mellan ABB och företagen som ingår i SynerLeap-familjen. Stort tack till alla som vill samarbeta och skapa en framtid tillsammans med ABB. Tack också till Peter Löfgren och hela teamet på SynerLeap som möjliggör den här satsningen.

– SynerLeap har utvecklat en plattform inom ABB som verkligen spelar roll för startups, säger Stina Lantz, Programchef Ignite Sweden. Vi har följt deras resa från början och är imponerade över de resultat som SynerLeap börjar leverera nu. För en startup är ett kommersiellt partnerskap med en stor internationell företagare värdefullare än andra investeringar, och det betyder också en potentiell dörr till internationalisering.

SynerLeap representerar en av flera länkar mellan startups och ABB. ABB Technology Ventures (ATV), ABB:s strategiska kapitalinvesteringsenhet, samarbetar aktivt med SynerLeap för att granska över 2000 uppstartsidéer varje år och har investerat nästan 200 miljoner dollar till nystartade företag som spänner över en rad sektorer, bland annat robotik, drönare, industriell IoT, AI och maskininlärning, cybersäkerhet och distribuerad energi. Tillsammans med SynerLeap säkerställer ATV att startups på alla stadier har en tydlig startpunkt i ABB och arbetar för att maximera sin framgång.

Comments are closed.