Power Product of the Year

Powerbox har tilldelats utmärkelsen Power Product of the Year vid den prestigefulla Electronics Industry Awards.


Roy Phillips, Intelliconnect Managing Director, Nick Theodoris, Cosel Sales Director , Patrick Le Fèvre, Powerbox Chief Marketing and Communication Officer, Sean Collins, komiker och ceremonimästare


Evenemanget, som organiseras av Datateam Business Media tillsammans med tidskriften CIE Magazine, uppmärksammar succéer inom elektronikindustrin och hyllar framstående företag, individer och produkter. Vid en prisutdelningsceremoni i Birmingham den 22 september mottog Patrick Le Fèvre,Powerbox Chief Marketing and Communications Officer, priset från Roy Phillips, Managing Director, Intelliconnect.
Powerbox vinnande bidrag, GB350, är en “coreless” 350 W buck-omvandlarmodul för medicinska och industriella applikationer, som MRI scanners (magnetisk resonanstomografi) och partikelacceleratorer. Inför utmaningen att konstruera omvandlare för drift inuti en MRI scanner, med magnetfält på upp till 6 Tesla, övergav konstruktörerna på Powerbox helt och hållet magnetiska kärnor och skapade en lösning där induktorerna är ”coreless”, med luftkärna. Med 4-fas switching och en switchfrekvens på 600 kHz, som ger resulterande frekvensen 2,4 MHz, fungerar luftkärnor utmärkt. En digital processor styr hela enheten, från switch-parametrar till utspänningskarakteristik.
– Jag gratulerar Power Powerbox till Product of the Year- utmärkelsen, säger Amy Wallington, redaktör på CIE magazine. Företaget ska känna stor stolthet över sin enastående prestation, speciellt då det är deras kollegor inom elektronikindustrin som röstat fram dem. Vi önskar Powerbox fortsatt framgång under kommande år med nya produkter och hoppas få se dem delta igen nästa år.
– Det är utmärkande att Powerbox vunnit Electronics Industry Award för en så utmärkande innovativ produkt, säger Martin Sjöstrand, CEO för Powerbox. Det är också en stark indikation på att den avancerade coreless teknologin som utvecklats av våra ingenjörer i Bremen globalt ses som spjutspetsteknologi för matning av medicinska applikationer. Det är med stor stolthet vi tar emot den här utmärkelsen för en produkt som bidrar till effektivare diagnostik och behandling inom sjukvården.

Comments are closed.