PLM vinner mark

Systemföretaget Dassault Systèmes, (DS), verksamt bland annat inom 3D och ”Product Lifecycle Management” (PLM)-lösningar, och IBM meddelar att de utökar sitt långsiktiga partnerskap.

Bland annat genom att skapa ett gemensamt kompetenscenter som ska arbeta med ett ”PLM cloud computing proof of concept.”

Konceptet presenterades vid IBM IMPACT konferensen nyligen. Konceptet visar på hur klienter kan få fördelar av DS-mjukvara via ett stort område, från moln genererade av IBM-mjukvara, hårdvara och tjänster som enligt företaget kan bistå till att minska IT-komplexiteten och därmed även kostnaderna.

I utökningen ingår ett dedikerat team bestående av personer från IBM och DS som ska fokusera på att möjliggöra, marknadsföra och leverera PLM-lösningar för klienter att förändra sina affärer. I slutändan ska företagen etablera ett ”industry-first” gemensamt PLM-kompetenscenter som fokuserar på att optimera DS PLM V6-lösningar för prestanda, tillförlitlighet och skalbarhet på en IBM infrastruktur.

Allt fler elektronikföretag i underleverantörsleden och många andra bolag har idag PLM-lösningar, mer eller mindre implementerade, eller är inne på att skaffa dessa då bland annat många Tier 1-företag kräver det.

Comments are closed.