Plattform med ARM Cortex-A5

Arrow Electronics har lanserat en “system-on-module”-platform (SoM) som ger utvecklare behändig tillgång till ARM Cortex-A5-kärnan.

 

AT-501 SoM har utvecklats av Arrow i samarbete med Shiratech, Israel. Den har en MCU baserad på Atmel SAMA5D3 ARM Cortex-A5 och kombinerar höga prestanda och låg effektförbrukning med stöd för en omfattande uppsättning periferifunktioner. Detta gör den speciellt lämpad som plattform för att utveckla mobila och batteridrivna inbäddade system som kräver minimal energiförbrukning för att lång drifttid.
Kortet kan underlätta för företag att förkorta utvecklingstiden och minska kostnaden och risken genom att möjliggöra för dem att fokusera på sin egen IP (Intellectual Property). Förutom CPU har plattformen 256 MB DDR2-minne, flashminne, 1 G Ethernet, intern systemklocka och en 200-anslutningars SO-DIMM-kontakt för alla stödda gränssnitt. Kortet har måtten 68 x 47 mm och drivs med enkel 3,3 V spänningsmatning.
Bootprogram och operativsystem medlevereras, däribland distributionen Debian Linux i versioner för internt flashminne och SD-kort tillsammans med programstöd för tillgängliga gränssnitt. Det finns också provprogram för webserver, CLI- och SNMP-agent och ett programpaket för säker programuppdatering och versionskontroll. Integrationen förenklas ytterligare med ett konfigureringsverktyg som definierar anslutningarna. Linuxoperativsystem och verktyg är också tillgängligt från Timesys corporation (USA).
Processorn ger 850 DMIPS med en effektförbrukning på mindre än 200 mW vid full belastning och har stöd för en operativ bandbredd på 1328 Mbyte/s med en busshastighet på 166 MHz. Kortet har I/O-gränssnitt som Gigabit och 10/100 Ethernet; dubbel CAN bus; tre high-speed USB konfigurerade som värd eller gäst; tre SDIO/SD/MMC; sju UART; två SPI och tre TWI seriekommunikationsenheter som är kompatibla med I2C. Andra funktioner är ett modemprogram, CMOS-kameragränssnitt, 12 bit ADC, LCD-styrkrets och stöd för en resistiv pekskärm.
Ett komplementerande utvecklingskort (CB-20) finns också. Detta har en 7 tum TFT LCD med fyratrådars resistiv pekskärm; MicroSD-kortanslutning; dedikerad avbuggningsport med RS232-till-USB-omvandlare; JTAG-gränssnitt och ljudgränssnitt.

Comments are closed.