Pilkington lanserar tunna planglas

Kraven på pekskärmar och displayer med större yta skiljer sig från kraven på mobila enheter. Pilkingtons extremt tunna planglasprodukter uppges vara idealiska för produktion av LCD-fotomasker, tekniskt glas samt bildskärmar till datorer och surfplattor med mera.

Pilkingtons planglasprodukter Pilkington Microfloat och Pilkington Microwhite är extremt tunna, högklassiga planglas som är tillverkade enligt specifika standarder. De framställs med minimala tjocklekstoleranser för att säkerställa plana och likformiga produkter som passar i många olika tillämpningar. Planglasen tillverkas i ordinarie floatglasprocess där den klassiska versionen Microfloat tillverkas av klart floatglas. Den nya Pilkington Microwhite är en produkt med låg järnhalt som ger ett mycket rent, klart glas och har extra fördel med den ökade ljustransmissionen, enligt Pilkington.

De båda produkterna uppges vara idealiska för exempelvis produktion av mikroskopglas, kosmetikspeglar, kromatografiska plåtar, LCD-fotomasker, bilglas och tekniskt glas, från bildskärmar till datorer och surfplattor samt kommer i flera olika tjocklekar beroende på tillämpning.

Comments are closed.