Pickering utökar reed-reläserien

Pickering Electronics har lagt till ett Form B ”energize to break”-relä till sin nya 119-serie mikro-SIL tungelementreläer avsedda för högre switchspänningar upp till 1 kV. Enligt företaget är de nya högspännings Single-In-Line (SIL) tungelementreläerna branschens minsta.

De nya reläerna är avsedda för betydligt högre spänningar än standard små SIL-reläer och kan användas i kabel- och Bakplanstestare, ATE för blandade signaler eller andra applikationer som kräver högspänningskapacitet. De ruteniumsputtrade tungelementreläerna har enligt företaget också utmärkta lågnivåprestanda vilket gör att de kan användas där ett brett spektrum av signaler är inblandade. Sortimentet baseras på företagets sedan länge etablerade Serie 109P med en intern mymetall magnetisk skärm vilket möjliggör en hög packningstäthet på kretskortet.

De nya Form B ”energize to break” tungelementreläena utökar företagets uppsättning reläer som redan innehåller fyra versioner – alla med spolar för antingen 3, 5 eller 12 volt. Företaget meddelar också att deras 1 Form A ”energize to make”-relä finns i en 1 kV-version med en stiftkonfiguration som är kompatibel med Pickerings standard 109P reed-relä, det vill säga 4 ben med en pitch på 3,8 mm. De andra relätyperna har kapsellängder och stiftkonfigurationer som är lämpliga för deras respektive spänningsområden.

Comments are closed.