Pi-Casso är en tävling med konsttema

element14.com har lanserat ”Pi-Casso”-designtävlingen, och uppmuntrar dess grupp att tänka utanför ramen och skapa digitala konstverk som visar mångsidigheten av Raspberry Pi 3 Model B+.

Denna senaste designtävling från Farnell element14 understryker utvecklingsdistributörens engagemang för att uppmuntra dess grupp att skapa banbrytande design som överträffar konventionellt tänkande om hur elektronikprojekt kan se ut.
– Världens mest kända artister från Van Gogh till Picasso bröt barriärer och skapade konstverk som gjorde en bestående inverkan på världen, och våra gruppmedlemmar i samhället skapar banbrytande design varje dag som påverkar världen runt dem också, säger Dianne Kibbey, Global Head of Community and Social Media för element14 community. Med fokus på elektroniska design och en sådan mångsidig produkt som Raspberry Pi, som står i centrum för denna tävling, finns det ingen gräns för vad vår grupp kan uppnå.
Deltagare kan antingen utmana sina gränser genom att använda Pi:s datorkraft som hjärnan i deras konstnärliga arbete eller använda det för att förbättra estetiken i omgivningen. Exempelprojekt kan innehålla:
* Raspberry Pi konstinstallation
* Camera Vision redigeringskonst
* Internetansluten installation
* Interaktiva tapeter
* Styrning av rumsbelysning
* Galleristyrsystem
* Mobil VR-upplevelse
Designers kan ansöka om att delta i Pi-Casso senast den 28 februari genom att lämna in sitt förslag på nätet. Den 8 mars kommer upp till 15 deltagare att underrättas och de får nya Raspberry Pi 3 Model B+, en Piface Digital 2 och en Raspberry Pi Camera V2 för att skapa sin design, men de kommer bara att behöva använda Raspberry Pi i sin design. Deltagarna kommer att få cirka 15 veckor att skapa sina projekt och ska författa 10 blogginlägg om sina framsteg till element14-gruppen. Insändningar kommer att bedömas av en panel av domare från Raspberry Pi Foundation, element 14-gruppen samt andra när det gäller originalitet, innovation och tekniska meriter. Vinnare kommer att tillkännages i början av juni.

Comments are closed.