Peratech avser revolutionera pekskärmsmarknaden

Brittiska Peratech, som är ett företag inom pekskärmsteknik, har utvecklat en genomskinlig version i sitt Quantum Tunnling Composite (QTC )-material som benämns QTC Clear.

 

Detta tryckavkännande material kan enligt företaget användas för att skapa en helt ny klass av beröringskänsliga pekskärmar som helt kan ersätta tekniken i dagens resistiva pekskärmar eller förbättra kapacitiva dito och skapa överlägsna lösningar med fler funktioner såsom inom 3D.

– Både resistiv- och kapacitiv pekskärmsteknik har sina nackdelar. Resistiva är inte särskilt exakta och klarar inte ”multi-touch” så de blir mindre populära än de kapacitiva, men den senare förbrukar en hel del effekt vilket tvingar tekniken till mindre skärmstorlekar. Vår nya QTC Clear-pekskärmsdesign erbjuder det bästa av båda teknikerna utan deras nackdelar. Den kan tillverkas i alla storlekar och ger multi-touch, hög känslighet med stor noggrannhet, extremt låg effektförbrukning och ytterligare intuitiva funktioner med den tredje dimensionen av beröring för att lättare manipulera och kontrollera information på skärmen, säger vd Philip Taysom vid Peratech.

Tillverkare av resistiva pekskärmar uppges kunna uppgradera till QTC Clear och använda sina befintliga tillverkningsprocesser och utrustning för att producera denna nya klass av Force Sensitive-pekskärmar..

QTC Clear-skiktet uppges vara 6-8 mikrometer tjockt, med en transparants lik den befintliga pekskärmenstekniken. Skiktet är inbäddat mellan två lager av ITO (indiumtennoxid), som i sin tur är inneslutna mellan två styva plattor, vanligtvis glas, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Comments are closed.