PartnerTech och Tomra utvecklar sitt samarbete

Retursystemföretaget Tomra Systems har för den amerikanska marknaden beställt ett större utvecklingsprojekt och tillverkning hos PartnerTech.

PartnerTech är totalleverantör för en stor del av produkterna inom Tomras affärssegment Collection Technology. Det nya uppdraget leder till mer kompletta utvecklingsuppdrag såväl som en expansion av produktionslösningar in på den amerikanska marknaden där PartnerTechs kundcenter i Atlanta blir drivande.
Utvecklingsuppdraget går ut på att optimera konstruktionen för tillverkning.
PartnerTechs unika verktyg Value analysis/Value engineering (Va/Ve) kommer att användas i uppdraget vilket kan ge kostnadsbesparingar på upp till 50 procent på produktkostnaden för kunden. Produkten beräknas vara i produktion hos PartnerTech i Atlanta under fjärde kvartalet i år.
– Det är glädjande att PartnerTechs geografiska struktur kan hjälpa Tomra på den amerikanska marknaden. Vi har medvetet stärkt vårt kunderbjudande i USA där montering och distribution underlättar försäljning och service på den amerikanska marknaden för flertalet europeiska kunder både genom marknadsnärhet såväl som ”Assembled in America” vilket är ett ökat kundönskemål”, säger PartnerTechs vd och koncernchef, Leif Thorwaldsson

.

 

 

Comments are closed.