Partnerskap för scannerprototyp

Techbolaget Terranet tar genom ett strategiskt partnerskap avgörande steg mot en komplett prototyp för sitt förarstödssystem BlincVision. Prevas får uppdraget att bygga den första prototypen av BlincVisions laserscannermodul.

Terranet har valt Prevas som partner för att tillverka en första prototyp av den scannermodul som ska ingå i Terranets livräddande förarstödssystem BlincVision. Scannermodulen, vars huvudkomponent är den laser som läser av omgivningen runt fordonet, är en av tre centrala moduler i systemet BlincVision.

– Det är fantastiskt kul att se att utvecklingen har rullat på så snabbt och att vi redan nu är redo att lägga ut uppdraget att producera vår första version av scannermodulen, säger Terranets vd Magnus Andersson. Vi håller tidplanen för att få fram en komplett prototyp för BlincVision. Samarbetet med Prevas möjliggör för Terranet att lägga allt fokus den närmsta tiden på att även ta sensormodulen till prototypkonstruktion.

Prototypen som Prevas skall utveckla baseras på Terranets specifikationer och bygger vidare på de tekniska framsteg som Terranet gjort under året, bland annat när det gäller laserns effektiva detektionsområde och hur säker den är för det mänskliga ögat.

Comments are closed.