Övervakning med 4K-upplösning

Nätverkskameran AXIS P1428-E är toppmodellen i den kompakta AXIS P14-serien. Den har 4K-teknik och uppfyller senaste generationens HDTV-standard med en upplösning som är fyra gånger större än HDTV 1080p.

 

Den nya AXIS P1428-E-kameran är avsedd för övervakning av stora områden som parkeringsplatser och torg, då den kan täcka en stor yta och samtidigt fånga upp små detaljer.
4K-standarden är definierad och godkänd av International Telecommunication Union (ITU) och ger en videoupplösning på 3 840 x 2 160 pixlar med 30 bilder per sekund.
Den nya nätverkskameran är toppmodellen i den kompakta AXIS P14-serien, utformad för användning utomhus och i krävande inomhusmiljöer.
– Enkelt uttryckt ger 4K fyra gånger högre upplösning än HDTV 1080p. Det är en etablerad branschstandard både för filmproduktion och konsumentprodukter som snabbt etablerar sig på marknaden. Nu är det dags att dra nytta av den här nya tekniken även inom videobevakning", säger Erik Frännlid, produktchef på Axis Communications.
– En viktig faktor i utvecklingen av den här första Axis 4K-kameran var att få in den nya branschstandarden i en produktserie och implementera den i faktiska installationer. Inledningsvis använder de flesta kunder troligtvis en HDTV-standardmonitor. Med 4K kan man förstora alla delar av bilden utan att några detaljer går förlorade. För hantering av bandbreddsförbrukningen kan användarna titta på live-videoströmmen i HD 1080p och utnyttja 4K-inspelningar i rättstekniska syften.

Comments are closed.