Orbit One övertar Distatic

Orbit One köper kontraktstillverkaren AB Distatic i Älvsjö elektronik. Företaget grundades redan 1963.

Distatic har nio anställda och erbjuder tjänster inom bland annat ytmontering, hålmontering, kablage och test. Företagets främsta specialitet är dock prototyptillverkning och produktion av små snabba serier. Bland kunderna finns företag som Bombardier, Assa Abloy Ericsson, Haldex och SAAB.
– Distatic blir en perfekt förstärkning av Orbit Ones enhet i Huddinge. Deras specialistkunskap inom främst prototyptillverkning kommer att bli viktig för oss i våra satsningar på att bli den ledande kontraktstillverkaren av elektronik och elektromekanik i Stockholms- och Mälardalsregionen, berättar Christer Malm, VD på Orbit One.
Verksamheten hos Distatic kommer att flyttas över till Orbit Ones nya enhet i Huddinge och Distatic blir då en del av Orbit One.
– Det här känns som en nytändning, både för mig och mina anställda. Det är en satsning för framtiden och jag är mycket positiv till att företaget nu får en ny och stark ägare genom Orbit One. Det ger dessutom stora fördelar till våra befintliga kunder som nu även får tillgång till Orbit Ones alla resurser, säger AB Distatics ägare och VD Morgan Grahn.

 

Comments are closed.