Annons

Optiskt 10G-nät med Transmodes lösning

Pangaea Networks har uppgraderat sitt optiska nät med utrustning från Transmodes TM-Series så att det stöder nästa generations MEF Carrier Ethernet 2.0 (CE2.0)-tjänster.

Det nya paketbaserade optiska nätet ersätter ett befintligt optiskt nät och låter Pangaea Networks snabbt erbjuda kundanpassade och robusta högkapacitetstjänster för Business Ethernet, Mobile Backhaul, datatransport och för LAN-access. Nätet, som består av noder i New York och dess omgivning, är meshformat och erbjuder skyddade ringar som ger "alla-till-alla"-förbindelser mellan ändpunkterna. Tack vare den stora flexibiliteten som dessa "alla-till-alla"-förbindelser innebär så kan Pangaea erbjuda ett stort antal tjänster utan begränsningar samt stödja paketbaserade optiska tillämningar på både lager 1 och lager 2 -nivå.
– Efter utvärdering av 12 olika globala leverantörer av paketbaserade optiska nätlösningar valde vi Transmode, säger Matthew O'Leary, Vice President of Engineering & Operations hos Pangaea Networks. Viktigaste argumentet var att vi nu direkt kan tillhandahålla en bandbredd som motsvarar kapaciteten hos 40 våglängder.
– Mycket viktigt var också att vi nu kan erbjuda våra kunder 10G, STM-64- och OC192-tjänster och att vi snabbt kan skala upp kapaciteten med multiplexering till 80 våglängder utan att behöva någon regenereringsutrustning. Det gör att vi kan skala upp till lägre kostnad och fortfarande behålla ett helt redundant nät. Ingen annan leverantör kunde erbjuda en så modulär plattform och samtidigt fullt ut uppfylla Metro Ethernet Forums (MEF) standard för Quality of Service.
Basen i Pangaea Networks nya nät utgörs av Transmodes familj av EMXP paketbaserade transportswitchar. Genom att komplettera dessa switchar med ROADMs bygger Pangaea ett CE2.0-nät som kombinerar tre kraftfulla och standardiserade egenskaper definierade av Metro Ethernet Forum (MEF): "Multi-CoS", "Interconnect" och "Manageability". Nätet stöder från start tjänster upp till 10G och är designat för att enkelt kunna uppgraderas till 100G-tjänster och länkar när så behövs.
Pangaeas existerande tjänster håller nu på att flyttas över från det tidigare till det nya nätet utan någon påverkan på tjänsternas prestanda. Hela övergången till det nya nätet planeras vara genomförd i början av år 2015.

Comments are closed.