OpenSAF bildat

Emerson Power Systems, Ericsson, HP, Nokia-Siemens och Sun Microsystems går  samman för att driva öppen plattform för "middleware"

Tanken med initiativet är att driva utveckling och användning av öppen källkod för en Middleware-plattform som specificerats av SAF (Service Availibilty Forum). Projektet baseras på den allmänt accepterade LGPLv2.1 licensen (GNU Public)..

Deltagandet i organisation är öppen för alla företag eller organisationer som är intresserade att driva på användning av Open SAF kodbas. Målet för OpenSAF är att skapa en plattform med bred användning och är ej direkt kopplat till någon specifik applikation. 

Bakom initiativet står tunga företag som alla ser betydelsen för öppna  plattformar  för att ge  kunder och utvecklare programvarukompbilitet. Håkan Eriksson, Teknisk Direktör vid Ericsson säger att deltagandet i SA Forum projektet understrykeratt detta är rätt väg för framtida applikationer inom telekom och multimedia. HP's Christine Martino ser ut allt ökat intresse för öppna lösningar inom telekommunikationsindustrin och säger att man kommer att driva carrier -grade Linux och Open SAF på HPs plattformar.

Stephan Scholz Teknisk Direktör vid Nokia Siemens  säger att man kommer att acclerera användning av carrier- grade Linux och ser också värdet av öppen programvara i det arbete man gör inom Nokia Siemens vid integreringen av bolagen.Stephen Dow som leder Embedded Computing divsionen(inkluderar uppköpta Motorola-, Force-  Artesynenheter) vid Emerson Network Power säger att deras bidrag blir tillgänglighet av OpenSAF på AdvancedTCA och Micro TCA- baserade plattformar.

Information on Open SAF finns på  http://www.saforum.org.

Comments are closed.