Omnisys köper 70 GHz VNA

Göteborgsföretaget Omnisys utvecklar och tillverkar kundanpassad elektronik för rymdforskning och markbaserade vetenskapliga applikationer, t ex kraftsystem för satelliter och THz-radiometrar för forskning. För sitt mikrovågslaboratorium investerar man nu i vektornätverksanalysatorn VectorStar MS4640A från Anritsu.

Omnisys kommer att använda VectorStar i olika användningsområden, från låga frekvenser och upp till 55 GHz och högre, avsedda för radiometersystem som används i atmosfäriska mätningar.
– För oss är det viktigt med hög frekvenstäckning med utmärkt dynamiskt omfång i våra radiometerprodukter. Det var viktigt för oss att på ett smidigt sätt kunna utöka kapaciteten med externa moduler så att vi kan gå högre än 70 GHz vid ett senare tillfälle, säger Tony Pellikka, projektledare på Omnisys.
VectorStar MS4640A har möjlighet att ge stöd åt millimetervågmoduler från Anritsu så att frekvensen kan utökas till 140 GHz i ett enda svep. Modulerna bygger på en ny teknik som ökar stabiliteten i mätningar och samtidigt drastiskt reducerar modulstorleken.
– Mätkapaciteten på 70 GHz, och mer, gör att vi på ett effektivare sätt kan ta hand om behovet av mätningar på allt högre frekvenser i vår verksamhet. Tidigare har vi förlitat oss på externa partners för dessa mätningar. Nu kan vi förbättra vår konkurrenskraft markant, betonar Martin Kores, vd på Omnisys.

 

Comments are closed.