Ökad effekt på Midsummers solceller

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har ytterligare utvecklat sina solceller genom att öka radien på den rundade cellen från 90 till 100 millimeter.

Det minskar den outnyttjade arean av modulen från åtta till enbart två procent, och därmed ökar effekten med sex procent per yta utan ökade produktionskostnader.
Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag ledande i världen om att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet.
Bolaget arbetar ständigt med att utveckling av sina solcellsmoduler. Genom att minska den outnyttjade delen av modulen, från 8 procent till ~2 procent har man lyckats öka effekten (W) per yta med 6 procent. Detta har gjorts utan att man behövt öka storlek på insatsmaterialet eller kostnaden för detta.
– Sex procent högre effekt per yta för samma produktionskostnad är en rejäl förbättring, säger Sven Lindström, VD för Midsummer. Förutom en ökad effekt per yta har vi nu möjlighet att erbjuda en visuellt mer attraktiv produkt.
– Vi visar med R100 att vår forskning och utveckling håller yppersta världsklass och vi satsar hårt på framtida forskning i vårt nya laboratorium i Järfälla som invigs i höst.

Comments are closed.