Nytt utvecklingskort för 5G

Xilinx och BEEcube meddelar att de i ett samarbete har tagit fram vad de hävdar är världens första plattform som kan hjälpa användare att ta fram prototyper och utveckla millimetervågs 5G-länkar.

Xilinx senaste 256QAM 500 MHz modem-IP tillsammans med BEEcube BEE7 basbandsplattform uppges ge en komplett "out of the box"-lösning för att utveckla produkter som adresserar marknaden för 60 GHz backhaul. Företagets konfigurerbara punkt-till-punkt-500 MHz modem-IP innehåller funktioner för bland annat adaptiv modulation och bandbredd, LDPC FEC, adaptiv DPD, I/Q-obalanskorrigering, automatisk frekvensåterhämtning, en hybrid ”decision –directed”-utjämnare. samt stöd för hastigheter upp till 3,5 Gbit/s i en singel polariseringsmod.

BEEcubes BEE7-basbandsplattform ansluter till två 60 GHz bredbandiga sändtagare och fasstyrda antenner för förbättrad prestanda med utökat absolut frekvensområde och kanalbandbredd. Kretskortet är baserat på ACTA-specifikationen och bland annat bestyckat med 4 Xilinx Virtex–7 FPGA:er med vardera 80 GTH SerDes och 3600 DSP-block.

– 5G kommer att öka den cellulära nätkapaciteten med en faktor 1.000 och användningen av millimetervågsfrekvenser  är avgörande för att ta itu med det växande behovet. Befintliga verktyg för att ta fram prototyper på millimetervågsfrekvenser är mycket begränsade och erbjuder inte en bra integration. Med inga konkurrerande erbjudanden inom det här frekvensområdet kommer den här lösningen att fylla ett stort gap när företagen tävlar om att utveckla prototyper för 5G system, säger Dr. Bob Brodersen, medgrundare till Berkeley Wireless Research Center och styrelseordförande i BEEcube.

Blockdiagram (för varje FPGA)

Comments are closed.