Nytt distributionsavtal med FLIR Systems

RS Components har ingått ett stort nytt distributionsavtal med FLIR Systems. Avtalet avser högpresterande, portabla termografiska instrument för testning, felsökning och fastighetsunderhåll.


Arpineh Mullaney, FLIR Systems; Marco Nibioli, FLIR Systems; Thomas J. Scanlon, FLIR Systems; Ian Thomson, RS Components; Valerie Ramon, RS Components

Instrumenten omfattar värmekamerorna FLIR E4/E5/E6/E8 och FLIR E40/E50/E60 liksom den nyligen lanserade FLIR TG165 IR-termometer och FLIR C2. Totalt 35 nya produkter kommer nu att ingå i RS test- och mätportfölj, inklusive tillbehör som väskor, stativadaptrar, batterier, laddare och elkablar.
Värmekamerorna E4, E5, E6 och E8 är lättillgängliga och funktionella instrument med fixfokus. De styrs med en enda knapp och har en upplösning från 4 800 till 76 800 pixlar. De handhållna kamerorna har stöd för flera bildtagningsmodeller, inklusive termiska, visuella och bild-i-bilden, och är utrustade med FLIRs bildförbättringsteknik MSX. En IR-termometer på skärmen gör det möjligt med snabb punktmätning av temperaturer. Sökfunktioner hjälper användaren att hitta temperaturytterligheter.
Ett annat instrument är FLIR TG165, en revolutionerande IR-termometer som möjliggör snabbare och rikare termoanalyser än de man får med konventionella IR-termometrar. Användaren kan genomföra en korrektare och mer detaljerad analys och spela in före- och efterbilder som bildbevis på lösta problem.
FLIR E40, E50 och E60 är högpresterande värmekameror med pekskärm och upp till tre användardefinierade mätområden och flyttbara punkter samt MSX-förbättring av värmebilderna. Kamerorna kan förses med utbytbara vidvinkel- eller teleobjektiv som ger extra flexibilitet så att man optimerar synfältet, bildens tydlighet och precision så att de passar för olika tillämpningsområden. Det finns även en Wi-Fi-app som låter användarna skicka värmebilder till en smart mobil eller surfplatta.

Comments are closed.