Nya signalanalysatorer i X-serien

PXA är det nya flaggskeppet bland signalanalysatorer från Agilent som också visade nyheten CXA, billigaste i X-serien, på Microwave Week förra veckan.

Nya PXA har bland annat matematisk korrigering av brusfaktorn vilket sänker den till 2 dB. Instrumentet kan med option fås med 140 MHz bandbredd och instrumentet följer en ny arkitektur som skall ligga till grund för kommande instrument.
Internt består denna av tre delar: Radiofrekvensdel, digitaldel och programvara. Med en sådan segmentering går det att bygga vidare på instrumentfamiljer i takt med utvecklingen exempelvis på respektive område. Agilent tänker nästa år lansera tre instrument som följer den nya arkitekturen.
PXA har lågt sidbandsbrus, -128 dBc/Hz vid 10 kHz från centerfrekvensen 1 GHz och ingången har +20 dBm interceptpunkt, utan inkopplad förförstärkare.
Noggrannheten är exceptionellt god: ± 0,19 dB (till 95 procent, ± 0,62 i värsta fall).
I mellanfrekvensdelen används 14 bit A/D-omvandlare vilka bidrar till att ge ett dynamiskt område på 75 dB vid 140 MHz bandbredd.
CXA är det billigaste alternativet bland Agilents familj signalanalysatorer och kostar 12 300 dollar. Det är lika snabbt som de dyrare instrumenten och passar därför inom produktion. Med en option kan det användas för EMC-mätningar.
Som förberedelse för framtida optioner och uppgraderingar har CXA två extrapositioner (slot) för kretskort medan PXA har sju.

 

Comments are closed.