Nya Plessey på Electronica

Det legendariska och numera återuppståndna Plessey Semiconductors kommer att ställa ut på Electronica, monter A4.160. Företaget bildades tidigare i år  genom utköp av gamla styrelsen och har fabriker i Cheney Manor, Swindon and Roborough, Plymouth.

– Vi är fantastiskt nöjda med att vi har lyckats återfå många av de ledande ingenjörer och vetenskapsmän som spelade en central roll för att utveckla Plesseys unika kombination av produktionsprocesser och innovativa produkter, säger Michael LeGoff, vd för Plessey Semiconductors.
– Plessey har skapat sig ett rykte om sig att skapa lösningar för nischmarknader med tekniskt avancerade lösningar. Vi fortsätter med den affärsmodellen eftersom den gör det möjligt för oss att skilja oss från de halvledarföretag som alla konkurrerar med samma komponenter, tillverkade i samma fabrik i Asien. Genom att erbjuda innovativa komponenter som skiljer sig från mängden kan vi framgångsrikt ta upp kampen på världsmarknaden. Folk med speciella krav väljer Plessey när de behöver något utöver det vanliga.
Plessey har haft en särställning inom ”mixed signal”- och analoga komponenter under femtio år.
– Visst är den digitala världen av minneskretsar och kretsar för databearbetning viktig och har sina speciella krav för konstruktion och tillverkning, men den analoga världen är ett speciellt område där man måste lyfta fram olika variabler för att få bästa resultat, något som kräver år av erfarenhet och skicklighet. Många av våra ingenjörer har gjort detta under årtionden vilket har skapat en kunskapskärna utan jämförelse som vi kan använda för att dra nytta av för att utveckla nya ingenjörer.
Plessey har sin kärnkompetens inom avkänning, mätning och styrning i marknader som medicin, försvar, fordon, tillverkning och rymd.
Produktportföljen utgörs av RF-komponenter, sensorer och komponenter för effekthantering. Utmärkande för dessa är hög densitet, höga arbetsfrekvenser och sensormöjligheter tack vare Plesseys processtekniker.
Huvudkontoret ligger i Plymouth där det finns tillverkningslinor för såväl 6 som 8 tums wafers. Under många år har Plessey haft en ledande ställning inom strålningshärdiga kretsar, producerade i SOI-teknik (kisel på isolator). Nyligen utökade man tillverkningskapacitet med en SiGe-process för att tillverka BiCMOS som kan arbeta med radiofrekvenser upp till 70 – 90 GHz.

 

 

Comments are closed.