Nya delägare i Elektroautomatik

Elektroautomatik rustar för tillväxt genom att ta in nya delägare med annorlunda bakgrund. Magnus Johansson har industribakgrund från SKF, Hans-Anders Karlsson är bland annat grundare av teleoperatören Halebop och Peter Mohlin har bakgrund från bland annat kommunikationsbyrån Spoon.

– Vi har bara sett början på den revolution inom automation som vi står inför, säger Lars Sjöberg, son till grundaren Åke Sjöberg som tillsammans med sin bror Johan Sjöberg fortfarande är största ägare i bolaget. När robotarna i produktion och lager är uppkopplade och kommunicerar med företagens centrala IT-system skapas enorma möjligheter. Elektroautomatik tänker behålla ledartröjan och fortsätta pressa gränserna för smart automatisering.
De nya delägarna representerar både erfarenhet och nytänkande: Magnus Johansson, sittande styrelseordförande med gedigen industribakgrund från SKF. Hans-Anders Karlsson, entreprenör och managementkonsult som bland annat grundat teleoperatören Halebop. Peter Mohlin, entreprenör och kommunikationsexpert med bakgrund från bland annat kommunikationsbyrån Spoon.
– Det här är ett kanonteam med kompletterande kompetenser inom affärsutveckling, kommunikation och digitalisering som kommer att tillföra mycket värdefull kunskap, säger Magnus Johansson, styrelseordförande i Elektroautomatik.
I samband med omstruktureringen går också bolagets VD, Jonas Kjellberg, in som delägare i verksamheten.
– Jag tror på Elektroautomatik och som VD känns det bra att investera i verksamheten jag har ansvaret för att leda, säger han.

Comments are closed.