Ny vd för Mobile Hights

Mats Ekstrand, med nästan tjugo års erfarenhet från telekombranschen, har utsetts till den skånska klusterorganisationen Mobile Heights verkställande direktör.

 

Mats Ekstrand

Klusterorganisationen Mobile Heights grundades 2007 av Sony Mobile Communications, Ericsson, Lunds universitet, Malmö högskola, Region Skåne, ST-Ericsson och TeliaSonera. Syftet med Mobile Heights är att vara en gemensam plattform som medlemsorganisationerna tillsammans agerar på för att etablera södra Sverige som en internationellt ledande region inom mobil kommunikation. Organisationen arbetar för att gynna forskning, innovation och företagande som täcker hela värdekedjan – från hårdvara och mjukvara till tjänster. Bland annat ger medlemmarna regelbunden feedback till mobila uppstartsbolag i acceleratorn Mobile Heights Business Center (MHBC).

Mats Ekstrand har nästan tjugo års erfarenhet av telekombranschen. Han ansvarade för mjukvara inom Sony Ericsson i Lund innan han flyttade till USA för att bistå vid bolagets etablering i Silicon Valley 2008.

– En av mina viktigaste tillgångar för det här uppdraget är att jag har ett starkt nätverk av viktiga aktörer i branschen, från forskningsinstitutioner och riskkapitalbolag till startupföretag. Jag har många aktiva år i Lund med omnejd bakom mig, liksom en förståelse för hur Silicon Valley fungerar. Det tror jag kommer att vara till stor nytta för Mobile Heights.

Mats Ekstrand menar att Mobile Heights och organisationens arbete för att gynna innovationsklimatet i regionen är värdefullt även för de globala aktörerna.

– Inte ens de största aktörerna kan göra allting själva. Sony Mobile Communications tror på att stötta strukturer och modeller som förbättrar möjligheterna att finna nya disruptiva teknologier som troligtvis inte hade växt fram inom företaget. Open innovation och ett hälsosamt innovationsklimat i regionen är avgörande för global framgång.

Mobile Heights tillkännagav nyligen flera nya medlemmar som stärker klusterorganisationen: Amanzitel, Anritsu, HTC, Högskolan i Kristianstad, Jayway, Redikod, RIM och Swedish Institute of Computer Science (SICS). Mer om Mobile hights finns att läsa på den här länken .

Comments are closed.