Ny vd för Ideon Innovation

Vid årsskiftet genomfördes en bolagisering av verksamheten vid Ideon Innovation och en rekryteringsprocess av en vd påbörjades. Den som fick förtroendet att ta Ideon Innovation in i framtiden och bli dess förste vd är Rickard Mosell.

 

Ideon Innovation startade sin verksamhet 2004 i Lund och har sedan dess varit en av Sveriges mest framgångsrika inkubatorprocesser tillsammans med Sting i Stockholm, Chalmers i Göteborg och Minc i Malmö. Vid årsskiftet genomfördes en bolagisering av verksamheten och en rekryteringsprocess av en verkställande direktör påbörjades.

Patrik Andersson har under de senaste två åren haft verksamhetsansvaret för Ideon Innovation. Han har under denna tid genomfört en omfattande förändringsprocess och byggt en ny struktur med ett vässat innehåll. Patrik Andersson har dock i det här läget valt att inte fortsätta i denna roll på Ideon Innovation utan kommer under den närmsta framtiden att ge sig in i andra spännande projekt inom innovationsbranschen på nationell nivå.

Den ny vd:n Rickard Mosell har en juristexamen från Lunds universitet och en gedigen bakgrund från olika typer av entreprenörs- och innovationsarbete. Han kommer närmast från Minc i Malmö där han varit med att bygga upp inkubatorverksamheten från grunden. Han har en mångårig erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och innovationsrådgivning från bland annat ik2, Minc, Almi Företagspartner och Connect Skåne och sedan 1999 har han varit affärsrådgivare i drygt 3 000 bolagsprojekt.

Comments are closed.