Ny vd för ÅAC Microtec

Mats Magnell har tillträtt som ny vd på Uppsalaföretaget ÅAC Microtec från och med 1 oktober och ska nu vidareutveckla företaget.

Målet är att bli ett världsledande industriföretag inom avancerande mikrosystembaserade produkter baserade på företagets unika 3D-packningsteknik för rymd-, försvars- och industriella tillämpningar. Mats Magnell kommer närmast från Scania och rollen som "Project Purchasing Manager" och har under de senaste 17 åren arbetat med internationell försäljning och marknadsföring av högteknologiska produkter.

– Jag ser fram emot att kliva in i ett starkt växande företag och tillsammans med skicklig och driven personal ta vara på den hetta som finns på marknaden just nu. Mitt mål är att fortsätta att höja ribban för vad vi kan åstadkomma med vår miniatyriseringsteknologi inom den industriella sektorn.Vårt mål är att expandera vår kundbas genom att erbjuda det allra bästa inom miniatyrisering av robusta komponenter och system. Det förutsätter en ingående förståelse av deras verksamhet och marknad och en förmåga att våga ta nya grepp, säger Mats Magnell via ett pressmeddelande.

– Mats långa erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling ska stärka denna ambition ytterligare, säger Staffan Junel, styrelseordförande hos ÅAC.

Mats Magnell tar vid efter ÅACs medgrundare och tidigare vd Fredrik Bruhn som fortsätter inom företaget och kommer fokusera på företagets växande rymd- och försvarsområde.
– Det är tillfredsställande att vi nu tar nästa steg med företaget och tar tekniken mot industriella tillämpningar och satsar med ytterligare ett mycket intressant affärsområde samt kraftigt stärker företagsledningen, säger Fredrik Bruhn.

Ytterligare förstärkning av ÅACs ledning görs från 1 november då Olle Strandberg tillträder som teknisk chef. Olle har 20 års erfarenhet av produktutveckling och produktion inom kontraktstillverkning samt kvalitetsstyrning.

ÅAC Microtec erbjuder produkter och tjänster för robusta inbäddade system baserat på världsledande packningsteknik. ÅAC grundades som en avknoppning från Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet för fem år sedan.

Comments are closed.