Ny typ av handsändare

Den nya Remotus MB-28 från Åkerströms Björbo har både knappar och joysticks i en och samma modell. Handsändaren kommer att kunna användas till fjärrstyrning av diverse mobila applikationer såsom lastväxlare, bärgare, betongpumpar etc.

– Någon sådan här modell har inte tidigare funnits på marknaden, konstaterar Per-Ola Nyström, Åkerströms Björbo, som varit med vid framtagningen av den nya sändaren.
Handsändaren Remotus MB-28 är resultatet av ett nytänkande inom Åkerströms. Sändaren har formatet av en knappsändare men fullt jämförbara funktioner med en joysticksändare. Den har åtta knappar med dubbelfunktion och två joysticks i en och samma modell. Sändaren kan manövreras med enhandsfattning, vilket gör den smidigare i vissa situationer där annars en joysticksändare skulle ha behövts funktionsmässigt. Lite längre fram i tiden kommer även denna sändare att kunna fås i utförande med display för visning av olika funktioner såsom vikt etc.
Precis som andra sändare i Remotus-serien är Remotus MB-28 IP65-klassad och anpassad för att klara miljöer där det utsätts för exempelvis fukt, damm, kyla, värme, stötar och vibrationer.
Den första modellen kommer att visas på Hannover-mässan den 20-24 april.

Comments are closed.