Ny skola garanterar toppjobb

I slutet av november examineras den första klassen från Epicenter Campus som i samarbete med </salt> (School of applied technology) genomför en pilotutbildning i avancerad programmering.
Över 1 000 sökte och 30 kom in genom hundratals intervjuer, logik- och intelligenstester. Bakgrunden är en skriande efterfrågan från tech-branschen efter programmerare. I utbildningen deltar handplockade personer med olika bakgrunder. Hela klassen är garanterad jobb efter examen från utbildningen som är gratis.


Första avgångsklass från </salt> på Epicenter Campus samt medarbetare och grundare på </salt> och Epicenter.


</salt> – School of applied technology – är ett initiativ från en grupp framgångsrika entreprenörer som i samarbete med Epicenter Campus nu genomför en utbildning i avancerad programmering. </salt> har genom en öppen ansökningsprocess handplockat och investerat i deltagarna. De beskrivs som ”begåvade och ambitiösa personer som brinner för att jobba som programmerare i ett framtidssäkrat segment med stor efterfrågan”. De 30 deltagarna i den första klassen kommer från 14 länder. 45 procent är kvinnor.
– Det känns väldigt roligt att vi snart är i hamn med första avgångsklassen, säger Koshi Hamedi, medgrundare till </salt>. Med </salt> vill vi ge tillbaka något till en bransch som vi själva är en del av. Vi tror verkligen på att ambitiösa människor med rätt verktyg och mindset kan åstadkomma extraordinära saker. Vi vill tillsammans med våra utvecklare visa att det är möjligt att skapa mångfald och framtidens arbetstillfällen, och att Sveriges dominans i tech-sektorn ska fortsätta att växa.
Utbildningen, som genomförs av </salt> på Epicenter Campus Stockholm, är tre månader lång. Deltagarna utbildas i Full Stack JavaScript, det programmeringsspråk som används för flest interaktiva plattformar. Utbildningen är gratis. Efter examen garanteras utvecklarna jobb.

Comments are closed.