IVA öppnar för att nominera forskare till 100-lista

Idag öppnar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att nominera forskare och deras team till IVAs 100-lista med innovation som har potential i näringslivet. Syftet är att främja samverkan mellan forskare och företag.

Bakom initiativet står IVA-projektet Research2Business, R2B, som drivs för att stärka Sverige i att vara ledande på att omvandla akademisk forskning till innovation och konkurrenskraft i näringslivet.
Utvalda forskare och team tar vidare plats på scen och möter representanter från näringsliv och samhälle på den stora nationella mötesplatsen R2B Summit den 20 mars 2019 på IVA i Stockholm – passande nog också under IVAs 100-års jubileum!

Vem kan nominera?
Alla! Det som krävs är att den som nominerar anger kontaktuppgifter till den som äger och representerar forskningen. Forskare kan givetvis nominera sig själva. Mellan den 8 november och 6 december 2018 håller IVA öppet för nomineringar.
– Att kunskap från vetenskapen förs vidare till näringslivet är viktigt för Sveriges framtid. Det här är starten på en unik mötesplats för kunskapsöverföring mellan akademins forskarteam och företagens R&D, säger Tuula Teeri, vd IVA.
IVAs vd Tuula Teeri har själv lång erfarenhet av samverkan mellan akademi och näringsliv. Som första rektorn på internationellt högt rankade Aalto-universitet bidrog hon till att lägga en ny grund för innovation i Finland med sammanslagningen av Helsingfors handelshögskola, Tekniska högskolan och Konstindustriella högskolan. Teeri har även varit prorektor på KTH och är professor i träbioteknik och molekylär bioteknik samt arbetat som forskare och professor på det finländska forskningsinstitutet Technical Research Centre of Finland (VTT)
Research2Business (R2B) är en långsiktig satsning som Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) driver för att främja samverkan mellan forskare och näringslivet som kan stärka Sveriges konkurrenskraft i ett internationellt och hållbart perspektiv. R2B drivs i samarbete med organisationer, företag, högskolor och universitet och deras innovationskontor. Vinnova finansierar projektet under de tre första årens pilotverksamhet.

Läs mer om IVAs 100 lista här! https://www.iva.se/projekt/research2business/research2business100/

Comments are closed.