Ny RTD referensdesign från Maxim

Maxim Integrated Products har tagit fram en IO-Link referensdesign för resistiv temperaturmätning och två-tråds, 3-tråd, eller 4-tråds anslutning av en PT100 RTD samt med samtidig detektering av överspänning, kortslutning och öppen krets – något som inte finns tillgängligt från andra leverantörer av den här typen av diskreta lösningar för industriella tillämpningar, enligt företaget.

Maxims nya MAXREFDES42# IO-Link resistanstemperaturdetektor (RTD) ingår nu i bolagets portfölj med andra IO-Link referenskonstruktioner för industriell styrning och automation. Referensdesignen finns tillgänglig för användning med en två-tråds, 3-tråd, eller 4-tråds PT100 RTD för mätning av temperaturen hos luft, gas och vätskor. Kortet har en standard industriformfaktor och stöder alla de tre IO-Link-hastigheterna, något som Maxim hävdar ingen annan konkurrerande enhet klarar av.

Referensdesignen har en analog front (AFE) som ansluts till en standardgivare och mäter temperatur med en 15-bitars upplösning och en noggrannhet på +/-5°K. Samtidigt kan konstruktionen upptäcka överspänning, kortslutning och öppen krets, även det något som inte finns med i konkurrerande diskreta lösningar, enligt Maxim.

Mätområdet är -40° C till 150° C och kortet förbrukar mindre än 300 mW. Temperaturen kan avläsas direkt på kortets LCD eller fjärrövervakas på annan plasts. Med referenskonstruktionen följer nämligen ett konfigurationsprogram som utvecklats av IQ2 Development och på kortet används deras IO-Link-enhetsstack för kommunikation med IO-Link version 1.1-komplatibla masters.

MAXREFDES42# referensdesign finns tillgänglig idag och priset är satt till 99 dollar.

Comments are closed.