Ny Raspberry Pi-plattform för prototypframtagning

Raspberry Pi Compute Module är den senaste produkten från Raspberry Pi Foundations utvecklingsteam. Tillsammans med Compute Board Module IO Development Board fungerar systemet som plattform för prototypframtagning.

 

Raspberry Pi Compute Module togs fram speciellt för att låta ingenjörer på den professionella marknaden skapa egna inbyggda system. Modulen passar i en standardiserad DDR2 SODIMM-sockel och har samma grundläggande egenskaper som en vanlig Raspberry Pi, inklusive en Broadcom BCM2835-processor och 512 MB RAM. SD-kortet har ersatts med en 4GB eMMC flashenhet och den integrerar allting på ett kompakt kort på endast 67,6 x 30 mm.
Compute Module IO Development Board är ett enkelt utvecklingskort med öppen källkod där Compute Module kan pluggas in och som gör det möjligt för konstruktören att programmera modulens flashminne och enkelt komma åt processorns gränssnitt via kontaktlister och flexibla anslutningsdon, på liknande sätt som en vanlig Raspberry Pi. Den ger dig de HDMI- och USB-portar du behöver för att skapa ett helt system som kan boota användarens operativsystem och låta ingenjörerna börja använda Compute Module för sina konstruktioner.
– Idén med Compute Module grundar sig på våra observationer av hur ett betydande antal industriella och kommersiella utrustningskonstruktörer inkorporerade Raspberry Pi i sina slutsystem, säger Eben Upton på Raspberry Pi Foundation. Vi ville hitta en lösning som gav dem Raspberry Pis beräkningsresurser i ett kompakt format, men som överlåter IO till tillverkaren av slutsystemet.
– Raspberry Pi visar att det går utöver sitt ursprungliga koncept, att vara ett programmeringsverktyg för utbildningsväsendet, och ger ingenjörer som arbetar med inbyggda system ett snabbt och överkomligt sätt att utveckla sina system, säger Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing på RS Components. Vi föreställer oss att utvecklarna kommer att snabba på utvecklingsprocessen genom att ta del av resurserna i den stora Raspberry Pi-community som vuxit fram under senare år.
RS Components kommer att ha Raspberry Pi Compute Module tillgänglig som fristående enhet från och med hösten 2014. Raspberry Pi Compute Module Development Kit, som omfattar Compute Module samt utvecklingskortet Compute Module IO Development Board, kan förhandsbeställas och kostar 229 USD.

Comments are closed.