Ny Mentor-distributör

EDA-företaget Mentor Graphics byter nu strategi och säljer alla sina produkter via distribution. Den holländska distributören Innofour tar hand om det mesta utom PCB via ett nyöppnat Sverigekontor.

– Cadputer fortsätter att sälja alla PCB-relaterade verktyg och DS Design Systems fortsätter att sälja hela programmet i Finland, säger Bo Janfalk, marknadschef i  Skandinavien. Innofour tar över allt utom PCB i Sverige, Norge och Danmark.
Mentor Graphics behåller givetvis de största nyckelkunderna, det handlar om ett dussintal. Men för övrigt innebär det här att Mentor tar steget fullt ut till en distributionsmodell. Svårigheten är förstås att EDA-distribution kräver stor teknisk kompetens och närhet till leverantören.
– Jag känner Yehoshua Shoshan sedan många år och är övertygad om att han klarar det. Han har lång erfarenhet av både konstruktion och kunder.
Yehoshua Shoshan har bland annat arbetat på Ellemtel, Altera och LSI Logic. Han är till att börja med ensam i Sverige, men har uppbackning från huvudkontoret i Holland. På sikt är också tanken att Sverigekontoret skall expandera.

Comments are closed.