Ny maskritare för bildskärmar

Mycronic lanserar en ny maskritare för bildskärmstillämpningar med högre upplösning. Prexision-800 är speciellt avsedd för displayerna i smarta 4K-telefoner och avancerade AMOLED-bildskärmar.

Mycronics nya maskritare Prexision-800 (P-800) innehåller betydande förbättringar av optisk upplösning, vilket möjliggör mönsterdesign som är 25 procent mer kompakt än vad som tidigare varit möjligt. Den nya maskritaren säkerställer en effektiv produktion av framtidens fotomasker för bildskärmar till smarta 4K-telefoner och avancerade AMOLED-bildskärmar. Fotomaskerna kommer främst att användas av nästa generations exponeringsutrustning (aligner) för tillverkning av bildskärmar upp till och med generation 6 (G6). Prexision-800 blir härmed den mest avancerade maskritaren.
Systemet bygger på Mycronics Prexision-plattform och innehåller flera nya tekniska funktioner och förbättringar som ger högre prestanda och upplösning. Samtidigt behålls en hög produktivitet. Dessa egenskaper ger en kostnadseffektiv produktion av nästa generations mest komplexa fotomasker.
– Trenden mot bildskärmar med allt högre upplösning har accelererat under de senaste åren, samtidigt som bildskärmsteknologierna har utvecklats och blivit mer avancerade, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB. Mönsterkomplexiteten i varje pixel ökar.
– Den här trenden kommer att fortsätta, vilket driver behovet av maskritare med högre upplösning. Med kapaciteten i en P-800 får fotomasktillverkaren en kostnadseffektiv tillverkning av de mest avancerade fotmaskerna. För bildskärmstillverkarna resulterar det i högre produktivitet och ger möjligheter att utveckla nya innovativa bildskärmsprodukter.

Comments are closed.