Ny ljusteknik lockar investerare

Aluwave har attraherat 2,3 miljoner kronor i riskkapital och fortsätter expandera på marknaden för lösningar till lysdioder (LED). Bakom investeringen står Chalmers Innovation Seed Fund, Innovationsbron och de tidigare ägarna.

Aluwave är specialiserat på kylning av elektronik och har utvecklat ett mönsterkortsmaterial, Alunat, med extremt hög värmeavledningsförmåga. Genom att leda bort överskottsvärmen ökar prestandan och livslängden på komponenten. Bättre prestanda medför också färre komponenter och därmed en lägre totalkostnad. Med utgångspunkt från Alunat levererar Aluwave kundanpassade lysdiodsmoduler till olika belysningsföretag som i sin tur levererar färdiga produkter till marknaden.

– Alla företag inom belysningsbranschen tittar på vilka möjligheter lysdioder innebär för dem och det märks i mängden förfrågningar vi får. Vi har fått förtroendet av flera företag inom belysningsbranschen att hjälpa dem att vidareutveckla sina produkter med hjälp av de nya möjligheterna som erbjuds av LED-teknologin. Pengarna från vår nyemission kommer vi att använda till att förstärka bolaget med ytterligare resurser, säger Jonas Stålhandske, vd på Aluwave.

En stor andel av riskkapitalet kommer från Chalmers Innovation Seed Fund.
– Vi tror starkt på detta bolag och teamet bakom. Aluwave har unik kompetens inom belysningslösningar. Materialet Alunat är särskilt tillämpligt för LED-belysningar, ett område som växer kraftigt. Dessutom så vill kunder köpa allt mer färdiga lösningar, vilket Aluwave kan erbjuda, säger Timo Lehes, investment manager för Chalmers Innovation Seed Fund.

Comments are closed.