Ny kontrollplattform för maskritare

Mycronic lanserar Evo, en ny kontrollplattform för maskritare. Evo är designad för att möta nya krav inom fotomasktillverkning rörande produktionsautomatisering, avancerade uppkopplingsmöjligheter samt datahantering.

Mycronics maskritare för tillverkning av fotomasker används främst inom bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor) men också inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.
Industritrenden mot ökad automatisering och dataanalys drivs av behovet av en renare, optimerad och stabilare produktionsmiljö i syfte att uppnå högre produktionsutbyte (yield). Evo-plattformen är utvecklad för att stödja denna trend.
Kontrollplattformen Evo baseras på en ny mjukvaru- och hårdvaruarkitektur. Plattformen kommer till en början att lanseras för Prexision-serien generation 8 samt för FPS-serien. Det första systemet med den nya kontrollplattformen förväntas skeppas i mitten av 2020. Maskritare tillverkade med den nya plattformen kommer att ha Evo i produktnamnet.
– Evo har stor potential att förbättra produktionsutbytet genom att öppna upp möjligheten att använda big data och uppkoppling maskin-till-maskin vid tillverkning av fotomasker, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic.

Comments are closed.