Ny innovationstävling

I dag startar kommunikationsmyndighetens PTS en ny innovationstävling. PTS efterlyser förslag på smarta kommunikationslösningar för personer med funktionsnedsättning. Temat för tävlingen är "Kultur och fritid".Sista ansökningsdag är 17 december.

Startskottet går av idag för PTS andra innovationstävling. Genom tävlingen får forskare, företag och organisationer möjlighet att ansöka om finansiering av tjänste- och produktutveckling, samt forskningsprojekt och studier, inom elektronisk kommunikation och post. PTS väljer sedan ut ett antal projekt som får finansiering från myndigheten, meddelar myndigheten.

Den här innovationstävlingen har temat "Kultur och fritid".

– För den som har en funktionsnedsättning kan det ibland vara svårt att utöva och ta del av kultur och fritid på likvärdiga villkor som andra. Med den här tävlingen vill vi bidra till tillgängliga och användbara kommunikations­lösningar som kan öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att till exempel delta i olika fritidsaktiviteter, säger Göran Marby, generaldirektör för PTS.

I PTS första innovationstävling, som hade "Arbete och utbildning" som tema, var det elva olika vinnare som fick dela på totalt cirka 17 miljoner kronor.

Precis som i den första tävlingen efterlyser PTS också särskilt förslag på kommunikationslösningar som kan användas av så många som möjligt – oavsett funktionsförmåga.

Comments are closed.