Ny generell maskritare

Mycronic AB lanserar en nya maskritare, FPS6100. för tillverkning av fotomasker inom multi-purpose-marknaden. FPS6100 möter de ökande kraven på högre bildkvalitet och produktivitet inom de mer avancerade segmenten av marknaden.

FPS6100 erbjuder 20-40 procent högre rithastighet samt förbättrad bildkvalitet jämfört med föregångaren FPS5500. Större möjligheter till konfigurering innebär att kunden på ett effektivt sätt kan möta kraven inom olika användningsområden och inom olika produktionsmiljöer.
Mycronic har maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa områden är bildskärmstillverkning (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) och tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika användningsområden, som till exempel elektronisk kapsling, MEMS och pekskärmsfunktioner (touch screen).

– För att möta de ökande krav inom multi-purpose-marknaden har vi skapat en möjlighet att uppgradera äldre FPS-system till FPS6100-serien, vilket utökar både kapacitet och kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för Mönsterritare på Mycronic AB. Med en FPS6100 kan kunden expandera sin befintliga adresserbara marknad och även adressera nya intressanta affärsmöjligheter, inom till exempel avancerade mekaniska stenciler (så kallad Fine Metal Mask) och 3D-formar.

Comments are closed.