Ny Country Manager

Anders Nordlöw har blivit utnämnd till ny Country Manager Sweden på Tech Data    Anders Nordlöw har mer än 15 års erfarenhet av konsumentelektronik och IT-industrin, bland annat tio år som vd på både SMG och GNT Sverige AB.

Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Anders Nordlöw och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom, säger Jonas Elmgren, Managing Director Nordic Region på Tech Data. Nordlöws breda erfarenhet från IT-distributionsbranschen och från att arbeta i en konkurrenskraftig miljö kommer att vara en mycket värdefull tillgång för Tech Data i Sverige.

Anders Nordlöw tillträder senast första augusti och hans första uppdrag blir att stödja den svenska verksamheten med att implementera Tech Datas strategier för differentiering. I egenskap av Country Manager Sweden för Tech Data kommer Nordlöw även vara en del av den nordiska ledningsgruppen.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av ett företag som är så framgångsrikt och innovativt som Tech Data, säger Anders Nordlöw. Tech Data har många olika styrkor så som sina skickliga medarbetare, sin globala position med nära relation till sina leverantörer och sin unika kundbas som innefattar allt från de största företagskunderna till små återförsäljare och SMB:s. Det kommer att bli en utmaning att få Tech Data än mer framgångsrikt.

Data Tech Data Corporation (NASDAQ GS:TECD), grundades 1974 och är distributör av IT-produkter med fler än 90 000 kunder i över 100 länder. Tech Datas affärsmodell möjliggör för hårdvarutillverkare, programvarutillverkare samt lösningsleverantörer att kostnadsfritt sälja och underhålla slutanvändare inom segmenten Small-Medium Businesses (SMB), Corporate/Enterprise och Retail. Det svenska dotterbolaget, TD Tech Data AB, ligger tillsammans med det nordiska huvudkontoret i Spånga norr om Stockholm, sysselsätter ca 235 personer och omsätter ca 4,5 miljarder SEK. Tech Datas hypermoderna logistikcenter ligger i Jordbro, söder om Stockholm och är ett halvautomatiserat 25 000 kvm stort center som servar den nordiska marknaden.

Comments are closed.