Ny Anybus CompactCom-modul från HMS

Halmstadsföretaget HMS Industrial Networks, med verksamhet inom inbyggd kommunikationsteknik för industriautomation, meddelar att de nu lanserar Anybus CompactCom för BACnet/IP – en modul som möjliggör kommunikation med BACnet/IP-nätverk.

 

Nätverksmodulen kan byggas in i luftkonditioneringsutrustningar, pumpar, ventilationsanordningar med mera, för att möjliggöra kommunikation med BACnet/IP-nätverk. Med den nya modulen uppges tillverkare av hårdvara kunna spara upp till 70 procent av utvecklingskostnaden, jämfört med att utveckla ett internt BACnet/IP-kommunikationsgränssnitt.

– Liksom många andra branscher överväger man nu inom fastighetsautomation och VVS-industrin att övergå till Ethernet-teknologin och BACnet/IP kan mycket väl vara nästa stora grej inom denna industri, säger Leif Malmberg, HMS Product Line Manager, Embedded Solutions.

Genom att implementera Anybus CompactCom kan hårdvarutillverkare också få omedelbar anslutning till 19 andra industriella nätverk helt enkelt genom att byta Anybusmodul. Det öppnar upp för nya affärsmöjligheter för enhetstillverkare och breddar marknaden betydligt, enligt HMS Industrial Networks.

CompactCom BACnet/IP inkluderar en integrerad 2-portswitch som möjliggör anslutning till nätverk i vanlig fältbuss-stil (daisy shain) istället för att ansluta alla enheter genom en extern switch. Modulen fungerar som en server (B-ASC) på BACnet/IP-nätverket. Den finns med och utan hölje och är storleksmässigt som ett kompakt flash-kort.

De inbyggda webbfunktionerna, såsom dynamiska webbsidor, e-post och FTP, ger möjlighet till att få tillgång till online-statistik, e-postmeddelanden och annan information om enheten som Anybusmodulen är inbäddad i. Den inbyggda 2-portsswitchen har två 100 Mbit/s full duplex Ethernet-gränssnitt med RJ 45-kontakter.

Comments are closed.