Annons

Ny 16 nm FinFET-SoC med ARM-processorer

Xilinx meddelar att de nu breddat sin familj UltraScale+ med en programmerbar Zynq SoC i 16 nm som integrerats med en fyrkärnig ARM Cortex-A53-processor, en tvåkärnig Cortex-R5 realtidsprocessor och en Mali- 400MP grafikprocessor.

Därutöver finns även en H.265-video-codec kombinerat med stöd Designport, MIPI och HDMI. Den nya kretsen baseras på TSMC’s 16FF+ FinFET-process och ingår i företagets senaste produktfamilj UltraScale+. Den har enligt företaget avsevärt bättre prestanda/watt och en förbättrad arkitektur som minskar behovet av externt minne genom integrerat SRAM. Arkitekturen har också en förbättrad teknik för interna kopplingar på kiselnivå, som företaget döpt till SmartConnect.

– Vår nya UltraScale+ 16 nm-portfölj levererar 2- 5 gånger högre systemprestanda-per-watt, ett dramatiskt språng i systemintegration och intelligens, och den högsta nivån av säkerhet och trygghet som krävs från våra kunder. Dessa förmågor gör det möjligt för Xilinx att kraftigt utöka sin tillgängliga marknad, säger Victor Peng, vice vd och chef för Programmable Products Group på Xilinx.

Tillämpningarna ska enligt Xilinx bland annat finnas inom LTE Advanced, trådbunden terabit-kommunikation, förarassisterade system (ADAS), och industriell IoT.

Första ”tape-out” och tidig tillgång till konstruktionsverktyg är planerat till andra kvartalet och serieleveranser planeras ske under det fjärde kvartalet i år.

Comments are closed.