NOTE i samarbete med Charge Amps

Marknaden för elbilar är ett område som har vuxit mycket de senaste åren. NOTE har tecknat ett samarbetsavtal med det svenska bolaget Charge Amps, som tillverkar laddstationer för elbilar. Serietillverkning beräknas starta i Norrtälje under första kvartalet nästa år.

NOTE kommer att tillverka Charge Amps produkter HALO Wallbox och Aura. Laddboxarna har en integrerad smart mjukvara och är gjorda i återvunnen aluminium. Med hjälp av Charge Amps molntjänst får användaren översikt och kontroll över laddningen.
– Det är glädjande att vår satsning på nya snabbväxande applikationsområden vinner ytterligare mark. Att området elbilar växer är bra för miljön och innebär goda tillväxtmöjligheter för oss som tillverkningspartner. Kundens produkter är redan lanserade på marknaden och vi blir i och med affären huvudleverantör av den nya produkten Aura, säger Johannes Lind-Widestam, NOTEs vd och koncernchef.
– Samarbetet med NOTE ökar vår produktionskapacitet i en växande marknad. Vi är också glada över att behålla tillverkningen i Sverige hos en leverantör som garanterar hög kvalitet och säkerhet där NOTE tar helhetsansvar för tillverkningen, säger Pontus Frohde, CEO Charge Amps.

Comments are closed.