Norautron förvärvar Saven Hitech

Industri- och elektronikkonsortiet Norautron Group AS meddelar att de köper 100 procent av aktierna i den svenska IT- och systemleverantören Saven Hitech AB från och med 1 januari 2013.

Norautron har operativ verksamhet i Norge, Sverige och Kina. Företaget arbetar med utveckling och produktion av elektronik och är leverantör av IT- och systemlösningar på den internationella marknaden. Saven Hitech har sin verksamhet inom design och produktion av industridatorer och inbyggda lösningar och representerar flera stora internationella varumärken.

Sedan tidigare har Norautron tagit över elektronik- och IT-företaget Elektronix AS (2011) och ITV-leverantören Com-Scan Norge AS (2012). Med förvärvet av Hitech avser Norautron ytterligare stärka sin position som leverantör av produkter och systemlösningar på den industriella marknaden.

Saven Hitech AB kommer efter övertagandet att verka under namnet Elektronix Hitech AB och ha samma ledning som Elektronix AS samt verka på den skandinaviska marknaden, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.