Nimbra mellan 17 arenor

Aldea Solutions har valt Net Insights Nimbra-plattform för live videotransport mellan 17 idrottsarenor och International Broadcast Centre (IBC) i samband med Pan American Games i Peru.

Pan American Games är ett stort sportevenemang öppet för hela Nord- och Sydamerika, där sammanlagt 6 700 idrottare tävlar i 39 sommarsporter och 62 discipliner. Tävlingarna mellan idrottare från 41 länder i Nord- och Sydamerika hålls vart fjärde år. Multisporteventet arrangeras av Pan American Sports Organization (PASO) och hålls i Lima, Peru, mellan den 26 juli och 11 augusti 2019. Pan American Games i Lima 2019 når en potentiell internationell TV-publik på 400 miljoner tittare.
Aldea Solutions är en leverantör av högkvalitativa videotjänster och lösningar för TV- och mediabranschen som erbjuder global videoöverföring och distribution över ett omfattande fibernät, vilket ansluter 35 städer och 25 länder i Nord- och Sydamerika och Europa. Aldea bygger ett nät för mediakontribution baserat på Net Insights Nimbra-lösning för transport av JPEG2000-komprimerad livevideo och ljudupptagningar från idrottsarenorna till IBC.
– Vi vände oss till Net Insight igen tack vare deras pålitliga lösning med låg fördröjning för detta välkända och stora sportevenemang, säger Lionel Bentolila, vd på Aldea Solutions. Vi har ett långvarigt partnerskap med Net Insight och vi har stort förtroende för deras högkvalitativa teknologi som möjliggör enastående livesportsändningar till en global publik.

Comments are closed.