Nimbra 1060 till Swisscom Broadcast

Swisscom Broadcast utökar sitt medianät med nästa generations IP-baserade plattform, Nimbra 1060.

Det schweiziska företaget, som är Net Insight-kund sedan länge, erbjuder ett brett utbud av audio- och videotjänster samt driver nationella kontributions- och distributionsnät baserat på Net Insights Nimbra-lösning.
Swisscom Broadcast har nyligen vunnit nya projekt för sitt kontributionsnät, vilket har lett till en utbyggnad av medianätet med Nimbra 1060, Net Insights nya terabit IP-plattform med terabitkapacitet.
Nimbra 1060-plattformen erbjuder den terabithastighet och de prestanda som medianät kräver. Nimbra 1060, som lanserades förra året, används redan av tjänsteleverantörer och broadcasters över hela världen, bland annat för att leverera högprofilerade liveevenemang som världens största distansproduktion genomförd av SVT under Alpina VM i Åre i februari 2019. Med introduktionen av Nimbra 1060 kompletterar Swisscom Broadcast sitt medianät med både hastighet och prestanda samtidigt som högsta möjliga servicekvalitet upprätthålls.
– Med denna expansion har vi lagt grunden för nästa generations IP-plattform för broadcasting, både när det gäller skalbarhet upp till flera terabits per sekund och i form av servicekvalitet, säger Jean-Paul de Weck, vd på Swisscom Broadcast Ltd. Våra skräddarsydda lösningar för företagskunder särskiljer sig med högsta tillförlitlighet, tillgänglighet och prestanda, något som vi uppnår tillsammans med Net Insight.

Comments are closed.