NI CompactDAQ för tuffa miljöer

På NIWeek presenterar National Instruments en miljötålig version i sin CompactDAQ-plattform. Speciellt bra passar det miljötåliga mätsystemet för fjärrmätning i extrema miljöer, t ex för flyg och försvar. Och med en ny programvarusvit kan CompactDAQ-plattformen fjärrmäta och analysera elnät.

NI cDAQ-9188XT är ett NI CompactDAQ-chassi med Ethernet och 8 kortplatser som är konstruerat för distribuerad fjärrmätning i extrema miljöer. NI cDAQ-9188XT klarar temperaturer från -40 till +70 °C, stötar upp till 50 g och vibrationer upp till 5 g. Med det chassiet har man inom fordons-, försvars- och flygindustrin samlat in data och sluppit dyra upprepningar av tester.
– Vi använder cDAQ-9188XT vid mätning av tryck, vibration, hastighet med mera i vårt jetdrivna fordon när vi försöker slå världsrekordet i hastighet på marken, säger Steve Wallace, som är datainsamlingsspecialist i projektet North American Eagle. Hittills har datainsamlingschassiet klarat alla påfrestningar och gett oss fina resultat.
Dessutom är chassiet det första på NI CompactDAQ-plattformen som har en inbyggd vakthund. Den kan aktivera definierade säkra tillstånd för att skydda tester och utrustning.
Plattformen har 10 alternativa chassier, tre bussar och över 50 moduler i C-serien med många olika typer av I/O och inkopplingsmöjligheter.
Plattformen är byggd för att användas med systemkonstruktionsmjukvaran NI LabVIEW, som innehåller bibliotek för signalbearbetning och funktioner för användargränssnitt som är utformade för att ge åskådlig datapresentation.
Ett annat exempel på National Instruments fortsatta investeringar i NI CompactDAQ-plattformen är stödet för LabVIEW Electrical Power Suite. Med de verktygen kan man bygga in analysfunktioner för elförsörjning, t ex energi, frekvens, spänningsobalans och händelsedetektering i övervakningssystem.

 

Comments are closed.